The Red Centre - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Mieke - WaarBenJij.nu The Red Centre - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Mieke - WaarBenJij.nu

The Red Centre

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Mieke

07 Januari 2009 | Australië, Alice Springs

Lieve allemaal,
Als eerste iedereen hardstikke bedankt voor de leuke berichtjes en beste wensen.
Bij ons is het nu al een paar dagen rond de 37 graden en dus bijna niet voor te stellen dat het bij jullie schaatsweer is!!

We hebben ons Rock tourtje al achter de rug en dat was weer fantastisch.
Alleen worden we hier gek van de vliegen! We hebben gelijk in het shopping centre een vliegen netje voor over je hoofd/petje gekocht en dat werkt prima.

Dit keer heb ik Ayers Rock niet beklommen, maar zijn we eromheen gelopen. Dat was ook heel mooi en elke keer een ander zicht op de rode rots. We hebben ook buiten geslapen onder de sterren, maar met 25 graden was dat best te doen en beter uit te houden dan in het tentje. De tweede nacht was bij de Kings Canyon, waar we de volgende morgen de 6 km walk hebben gedaan.
We moesten alweer om 4 uur opstaan voor de zonsopgang en zodat we klaar waren voordat het te heet werd. Ja je moet er wat voor over hebben niet waar.
Maar het was wederom adembenemend. Echt de kleur van de rotsen is intens rood en de canyon is erg steil. dus weer prachtige foto's gemaakt.
We hebben nu al zo'n 1000 km afgelegd en morgen gaan we weer verder richting Darwin, wat ook weer 1500 km is. Ja de afstanden hier zijn onwijs, maar in het airco-busje is het aardig uit te houden. En in het noorden is het nu regenseizoen. Als we het weerbericht hier zien is het altijd regen met onweersbuien, maar wie weet hebben we geluk en is het ook af en toe droog.
Nou dat was het weer voor nu en ik denk dat we pas thuis de volgende mail sturen, want hier in de outback zijn er weinig computers.
Dus tot ziens allemaal, en ik ga nog proberen om er nog wat nieuwe foto's op te zetten.
Groetjes Hans en Mieke

• 07 Januari 2009 - 09:32

Sonja:

Mooie foto's zeg!
    Hier was het gisteravond om 23:30 uur -15 graden volgens de thermometer van mijn auto!!
    Veel plezier nog in de outback! Nog flying doctors tegengekomen?
    Groetjes, Sonja

• 07 Januari 2009 - 11:52

Els Jongedijk:

Hoi Mieke en Hans
    In de eerste plaats heel veel goeds toegewenst voor 2009. Jullie jaar is in iedergeval goed begonnen. Leuk het filmpje en de fotoos. Half maart lopen wij om Ayers Rock. Wij gaan vliegen van Melbourne naar Alice Spring, dan een aantal dagen de outback in en dan met de Ghan terugtreinen (21 uur) naar de kinderen in Adelaide. Wij horen nog. Groeten .Els

• 07 Januari 2009 - 18:19

Koos:

hallo Hans en Mieke, allereerst nog de beste wensen voor 2009, zo te lezen hebben jullie het goed naar jullie zin, ziet er ook heel mooi uit de foto's.

groetjes Koos

• 07 Januari 2009 - 20:52

Annie:

Geweldig, die foto met die schaduwen!

• 12 Januari 2009 - 13:21

Ilona En Paul:

Hai Oompie en Tante,

Het klinkt echt helemaal leuk daar, echt supermooie foto's. Ik zou wel even langs willen komen ;-). Wat gaaf ook om onder de sterren in een tentje te slapen. Romantisch hoor. Het landschap ziet er echt heel mooi uit.

Nou heel veel plezier nog en geniet ervan!!

Dikke kus, Iloon en Paul

p.s Mientje heeft met schaatsen haar arm op twee plekken gebroken en heeft vijf uur lang in het LUMC gezeten vanwege de drukte. Zielig he en nu moet ze ook op twee plekken geopereerd worden.

• 14 Januari 2009 - 12:12

Mieke:

Hoi Mieke en Hans, wat een gave foto's zijn dat weer, echt super. Leuk die ontmoeting met Frank en Bob! Geniet nog effe!