Op de Plancius
Door: Mieke
Blijf op de hoogte en volg Mieke
22 Januari 2014 | Falkland Eilanden, Port Stanley
Bij de boot aangekomen kregen we de hut toegewezen en werd onze bagage ernaar toegebracht. Bij binnenkomst van de hut vielen onze monden echt open, een bank met bureau waar een fles wijn op stond, waterkoker met koffie en thee, marsen en bounty's. Echt luxe. Na op de plattegrond gekeken te hebben, zagen we dat we de duurste hut hadden! We durfden dus nog niet uit te pakken, bang dat ze toch een vergissing hadden gemaakt. Maar na nog een keer gevraagd te hebben, bleek het toch echt waar te zijn. Dus hebben we gewoon een dubbele upgrade, joepie!
Na de veiligheidsdrill konden we aan het diner. We zijn met 15 Nederlanders, groep met Duitsers, Fransen, Oostenrijkers, Amerikanen en Canadezen. Blijkt een Nederlands stel gewoon in de Merenwijk te wonen in Leiden. Echt leuke en gezellige mensen en de oudste is 84 jaar!
Zondag na ons eerste ontbijtje voelde ik me toch niet zo lekker, met een heleboel andere. Op de kamer heb ik even een seasick zakje gebruikt en toch maar een pleister geplakt. Adri was ook niet lekker. Maar nu gaat het prima hoor.
Gisteren op de falkland islands aangekomen, waar we twee landingen hebben gemaakt. Als eerste zagen we de magelhaan pinguins in hun holletjes en op het strand. Ook al een heleboel vogels gezien. Na een wandeling van 4 km kwamen we bij het huis van de eigenaar van het eiland, waar we thee/koffie gingen drinken. Stond daar toch heel de tafel vol met cakejes, koekjes en bonbons, echt lekker.
Terug op de boot voor lunch en een uur later weer allemaal in de zodiacs voor de tweede landing op Saunders island. Daar stonden de pinguïns ons ook al op te wachten. Weer de magelhaan en nu ook de ezelspinguin en verderop ook de rotsspringers gezien. Die zijn echt leuk als ze uit zee komen en de rotsen op gaan. Het was net als op de TV alleen nu zonder reclame. Op de rotsen zaten ook allemaal wenkbrauw albatrossen te nestelen, ook sommige al met grote kuikens.Zomaar een uur erbij gezeten en lekker zitten genieten.
Vandaag zijn we naar de hoofdstad geweest, Stanley, maar het is gewoon een klein dorp. Beetje rondgelopen en koffie gedronken. Terug op de boot weer lunchen. We hebben ook al een aantal lezingen gehad over de wildlife en geschiedenis, allemaal erg interessant. Het eten is trouwens ook super goed. Keuzemenu uit drie voor diner en ontbijt en lunch is in buffetvorm. Kortom we komen niets te kort.
En nu zijn we onderweg naar South Georgia, wat zo'n 2, 5 dag varen is en waar we vrijdagmorgen gaan aankomen. Dus nu tijd genoeg om even een verhaaltje te schrijven en op mijn blog te zetten. Ik denk dat de foto's later komen, want die moet ik eerst verkleinen, en hopelijk gaat het wel lukken. Tot later maar weer.
22 Januari 2014 - 20:20
Karin:
Hoi Miek na je leuke verslag heb ik niet het idee dat je afvalt van deze reis ondanks het kotsen.
Groetjes Karin. -
22 Januari 2014 - 20:25
Ilona :
Hai tante,
Dat wordt opletten na de vakantie -
22 Januari 2014 - 20:27
Ilona:
Veel plezier en geniet ervan. Ben benieuwd naar de foto's van de pinguïns.
Xxxx Iloon -
22 Januari 2014 - 20:33
Anne-Marie :
Hey Miek!
Leuk zeg! Klinkt allemaal fantastisch. En die foto's..... Ziet er mooi uit! Ik zit klaar voor de tv om daar pinguïns te bekijken (Spy in the huddle, heel grappig en mooi). Doe jij het toch beter :) veel plezier lieve Miek! Leuk om je verhalen te lezen!
Liefs en een kus Anne -
22 Januari 2014 - 20:38
Frank M:
Gaaf allemaal hoor! Veel plezier! Groetjes, Frank. -
22 Januari 2014 - 21:11
Anja:
Heb je gevonden....leuk om te lezen, lijkt me een geweldige ervaring! Heel veel plezier! Gr. Anja. -
22 Januari 2014 - 21:47
Marja:
Hey Mieke, zo boffers hebben jullie ineens een supermooie hut. Maar het nu al een en al genieten begrijp ik. Heb net zelf Pinguïns Undercover gekeken en moest gelijk aan jou denken toen al die grappige rotspinguins aan het 'hippen' waren. En nu op naar de konings pinguïns. Heel veel plezier niet te veel eten, en veel genieten. Enjoy!!!! -
22 Januari 2014 - 22:06
Koos:
wel al een beetje jaloers hoor, geniet ervan -
22 Januari 2014 - 23:13
Petra:
Gaaf miek! Maandag lijnen haha nu ff niet! Geniet van al het moois. Liefs van ons.
22 Januari 2014 - 23:40
Annelies:
Wat geweldig Mieke en Adri die pinguins ! Neem je er eentje mee voor in de tuin ?? Veel plezier daar groeten Gijs en Annelies -
23 Januari 2014 - 06:55
Natalie:
Klinkt fantastisch allemaal. En zo snel al zeebenen! Geniet er lekker van.
Natalie -
23 Januari 2014 - 07:24
Anneke:
Hey Mieke, nou klinkt supergoed hoor, ga lekker genieten van je droomreis!
Kus An en Geer -
23 Januari 2014 - 11:29
Mieke:
Hoi reizigers,
Wat een superreis is dit en gaaaaave foto's, mooi!!!
Wat een mazzel met die luxe kamer, genieten hoor. Leuk.
Veel plezier maar weer ....
groetjes
mieke -
23 Januari 2014 - 12:24
Christal:
Zo, klinkt allemaal super zeg! Wil zeker je foto's nog eens zien. Je beschrijving is al heel mooi. En dan al dat eten, haha! Klinkt goed zeg! Leuk hoor. Xx -
23 Januari 2014 - 21:25
Marianne Helming:
Echt nu al de reis die je wenste! Ik vind het erg leuk dat je ons laat meegenieten. -
24 Januari 2014 - 02:22
Annemarietje:
Hoi Miek en A3, wat gaaf die hut!!! Lekker van genieten die up grade. Leuk om je verhaal te lezen. Hou je ogen maar open , ik denk dat zon dag voorbij vliegt. Big hug vanuit avonddienst. xxx -
28 Januari 2014 - 12:05
Olaf: