Op zee naar Antarctica - Reisverslag uit South Georgia, Zuid Georgia van Mieke - WaarBenJij.nu Op zee naar Antarctica - Reisverslag uit South Georgia, Zuid Georgia van Mieke - WaarBenJij.nu

Op zee naar Antarctica

Door: Mieke

Blijf op de hoogte en volg Mieke

29 Januari 2014 | Zuid Georgia, South Georgia

We hebben +/- windkracht 10 en schuiven en rollen aardig heen en weer. De schuimkoppen zien er best hoog uit. We kunnen eigenlijk niet de spray van een walvis herkennen. Het slapen valt ook niet mee, want je ligt constant te schudden in je bed. Het douchen is ook een heel avontuur, maar ik ben nog niet gevallen. En we weten nu ook wat naast de pot pissen betekend! Adri gaat hier ook maar zitten. Gelukkig zitten er overal beugels om je vast te houden.

De laatste dag op South Georgia was weer heel gaaf. In Gold Harbour gingen we aan land, en dat lag dus aardig vol met zee olifanten. Allemaal van die grote blubbers à 3000 kilo schoon aan de haak. Ze gingen ook nog met elkaar bekvechten wat een gaaf gezicht was. Aan het eind van de ochtend zijn we een heel mooie fjord in gevaren met een spectaculaire view op de gletsjers. Overal lagen stukken ijs in het water, wat van de gletsjer was afgevallen. En we boften weer met het weer, windstil met een zonnetje, dus iedereen stond buiten op het dek.

En nu is het nog 1 dag en nacht varen tot Elephant eiland, de eerste stop op het antarctisch schiereiland. De eerste ijsbergjes zijn al voorbij gedreven. Straks weer alles stofzuigen, want ook hier mag géén zaadje aan land!

• 29 Januari 2014 - 19:15

Saskia, Gijs En Emma:

Wow! Prachtig daar!!
    Succes onderweg, en geniet op / bij Antarctica!

• 29 Januari 2014 - 19:54

Saam:

GEWELDIG!! Hoe herkenbaar, en hoe gaaf dat jullie dit meemaken. Nu al benieuwd naar het volledige verhaal. Super foto's ook. Alleen ....... Wat doet die 'blauw/paarse zeekoe' tussen die pinguïns

• 30 Januari 2014 - 14:56

Olaf:

normaal ben ik nooit jaloers !

• 30 Januari 2014 - 15:17

Marja:

Te gaaf!!!

• 30 Januari 2014 - 17:57

Annemieke:

Echt super gaaf! Mooie foto's en je staat er zo stralend op.

• 30 Januari 2014 - 18:35

Jolanda:

Geen wonder dat je er op elke foto zo vrolijk opstaat. Zelfs ik zou (bijna) fotogeniek worden als ik in die prachtige natuur zou mogen rondzwerven. Geniet ervan Miek, je kunt geen foto's genoeg plaatsen wat mij betreft!

• 30 Januari 2014 - 19:48

Mieke:

Er is maar 1 woord voor: PRACHTIG!!!!!!!!
    Ha, ha, leuk commentaar van Saam, humor ha ha

• 31 Januari 2014 - 11:40

MoMo:

Het blauwe water ziet er zo 'rustig' uit. Ik kan me amper voorstellen dat het iets verder van de kust windkracht 10 is! Adri ligt vast ziek op bed, ik zie hem nergens meer op de foto's. Wat de boot betreft geen spijt dat ik niet ben meegegaan, maar als ik de foto's van de landingen zie dan zou ik er ook wel wilen zijn!
    En zo lekker koel daar. Zucht...... hier in Canberra is het telkens tussen de 36 en 41 graden.....
    Ik hoop dat jullie nog minstens 1 rustige dag op het water zullen hebben zodat jullie toch nog walvissen kunnen zien. En geniet van Antarctica! Dikke zoen voor allebei!

• 31 Januari 2014 - 22:02

Annemarietje:

Geweldig wat je schrift. Niet zeeziek begrijp ik. Mooi! straks als je aan land bent moet je je zelf vast weer ergens aan vast houden als je doucht hihi zeebenen!xxx

• 01 Februari 2014 - 17:36

Grie-Janne:

Mooie foto's, Mieke. Geniet nog even daar!