South Georgia - Reisverslag uit South Georgia, Zuid Georgia van Mieke - WaarBenJij.nu South Georgia - Reisverslag uit South Georgia, Zuid Georgia van Mieke - WaarBenJij.nu

South Georgia

Door: Mieke

Blijf op de hoogte en volg Mieke

26 Januari 2014 | Zuid Georgia, South Georgia

Na 2, 5 dag varen op best wel een woeste zee met windkracht 8 à 9, zijn we aangekomen op South Georgia. Onderweg weer veel lezingen over de walvissen, pinguïns en vogels. Op donderdag hadden we een verplichte lezing over de do's en don'ts op het eiland. Iedereen moest al zijn kleren, rugzak en cameratas uit zuigen met de stofzuiger, want er mag niet één zaadje aan land komen. Ook moet je voor elke landing je laarzen desinfecteren in een bak en bij terugkomst eerst schoon schrobben op borstels en dan weer in de bak.

Net weer een film gezien over South Georgia in de diningroom, maar de boot gaat zo te keer, dat er zelfs een paar mensen met stoel en al omvielen. Adri en ik zaten lekker te gniffelen :-) en het kan dus nog heftiger worden, dus dat beloofd wat.

We zijn nu alweer 2 dagen op dit eiland en alles is ongelofelijk wat we zien. We hebben elkaar al vele malen gevraagd om even te knijpen of het wel echt waar is allemaal. Alle landingen zijn weer anders. Ik weet niet waar ik moet beginnen, maar alle pinguïn kolonies zijn echt fantastisch. De koningspinguins hebben nog heel veel bruine kuikens en sommige zijn al in de rui, wat er uit ziet alsof zijn trui aan het rafelen is. En de pelsrobben zijn ook echt heel leuk, zeker die kleine baby' s zien er zo lief uit, echt om even te aaien, maar dat mag helaas niet. Je moet ook op 5 meter afstand blijven, maar sommige zijn zo nieuwsgierig dat ze je bijna aanraken. We hebben dan ook al tig foto's en film gemaakt.

We zijn net op Prion eiland geweest waar de grootste albatrossen nestelen. En we hebben ze gezien hoor, en van wel heel dichtbij. Ze hebben een spanwijdte van wel 3 meter, echt groot dus.

Gisteren een bezoek gebracht aan een whaling station, wat ook heel indrukwekkend was. Als je bedenkt dat ze ongeveer 25 walvissen per dag konden verwerken! Geen wonder dat er maar weinig overbleven. Er lagen daar ook allemaal zee olifanten, echt van die blubber dingen.
En gisteren hadden we een echte Antarctic bbq op de boot met een disco buiten op het dek. Na afloop was het nog dansen, wat wel lekker was om weer en beetje warm te worden. Dus Saam ik heb je verjaardag ook met en feestje gevierd en heb er een heerlijke warme glühwein op genomen.

Nou dit is het weer voor nu, het volgende berichtje komt van Antarctica, waar we morgen weer heen gaan varen.

Groeten van A3 en Mieke.

• 26 Januari 2014 - 18:50

Anneke:

Hey Miek, echt leuk en mooi om te lezen, nog veel plezier
    Gr. An en Geer

• 26 Januari 2014 - 19:16

Marja:

Hoi Mieke,
    Gaaf!!! Wat een een dotjes zeg die robben ;-) en al die pinguïns genieten. Goeie reis naar Antarctica, hopelijk met wat rustiger weer.
    Groetjes

• 26 Januari 2014 - 19:20

Mieke:

Hoi Mieke en Adri,
    Wat gaaaaaaaf is dat allemaal. Ik heb toevallig vanmiddag op TV naar de pinguins gekeken, zo mooi!!! En jullie zien dat gewoon effe in het echt, wat een boffers.
    Ha ha, ik zie je precies zitten, hoe je die mensen stiekem zit uit te lachen ..... kijk maar uit dat jullie straks zelf niet aan de beurt zijn ha ha. Hé jongens, nog heel mooie reis verder hoor met veel (gniffel)plezier.

groetjes Mieke

• 26 Januari 2014 - 20:44

Anja:

Hoi samen.
    Wat gaaf allemaal. Geniet ervan.
    Vriendenvan Amstel was trouwens echt super. Volgende keer gewoonje reis annuleren hoor .
    Nog heel veel plezier. We horen weer.
    XX

• 27 Januari 2014 - 01:38

Momo:

Hoi Adri en Mieke
    Een idee dat ontstond in Australie, een paar jaar geleden, om voor jullie 50e verjaardagen deze reis te maken is nu realiteit. Ik zeg maar zo: Too much of a good thing, can be wonderful! (Mae West).
    Ik kijk uit naar meer foto's en meer verhalen. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 27 Januari 2014 - 15:08

Christal:

Super die foto's! Dank je wel dat ik met jullie mee mag kijken tijdens deze fantastische reis!
    Die foto van die slapende zeerob. Zo schattig! Zijn ze vast niet....maar als ze slapen wel. Net kinderen, hahaha ;-)
    Weer de groetjes aan A3

• 27 Januari 2014 - 19:45

Anne Wielinga:

Hoi Mieke, wat moet dat gaaf zijn zeg, vast een belevenis om dit mee te maken. Genieten begrijp ik, veel plezier nog!

• 31 Januari 2014 - 22:16

Annemarietje:

Waar is dan al dat ijs? Ik dacht juist dat Konings pinguins op grote stukken ijs broeden?
    Mooie foto's hoor! Ben benieuwd naar de film met alle geluiden :-)